Het kleurenmonster

Lieve iedereen,

 

Deze week hoorde en zag ik op tv, Facebook, Instagram, … veel ouders die zich toch wel wat zorgen maken over het feit dat hun kinderen een tijdje niet naar school kunnen. Ook ik maak me een beetje zorgen omdat ik weet dat het voor vele kinderen heel moeilijk zal zijn om de structuur, vriendjes, activiteiten van school maar ook van hobby’s te moeten missen. Het zal voor iedereen zoeken worden maar wat zeker is, we moeten dit met zen allen doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan zodat we snel weer ons normaal ritme kunnen aannemen.

Dus ben ik beginnen brainstormen, vooral voor de kindjes die nu ook niet tot bij me kunnen komen. Het internet biedt ons veel mogelijkheden dus laten we hiervan gebruik maken. Mijn diertjes kan ik spijtig genoeg niet opsturen om kinderen te helpen. Maar ik ken wel iemand die kan helpen en heel goed begrijpt hoe kinderen zich voelen: het kleurenmonster. Ook hij is door het coronavirus een beetje in de war maar gelukkig heeft hij een vriendinnetje die hem kan helpen. Samen kunnen zij de kinderen die ook in de war zijn een beetje helpen. Ze hebben hele leuke opdrachtjes bedacht om de gevoelens die het coronavirus meebrengen bespreekbaar te maken en creatief aan de slag te gaan.

Bekijk het verhaal ‘Het kleurenmonster’ samen met jullie kinderen op de facebookpagina van De Wonderboerderij en ga daarna aan de slag met de opdrachtjes. En vergeet zeker je ervaringen en creaties niet te delen op Facebook en Instagram door De Wonderboerderij te taggen en/of de hashtag #DeWonderboerderij te gebruiken, zo inspireer je de anderen. Je kan ze ook doorsturen naar De Wonderboerderij via mail of Messenger, dan deel ik ze op mijn pagina’s.

Warme groetjes,

Caro en team
De Wonderboerderij

Het kleurenmonster is in de war

De gevoelsmeter

Het kleurenmonster is bang

Het kleurenmonster is boos

Het kleurenmonster is rustig

Het kleurenmonster is verdrietig

Het kleurenmonster is verliefd

Het kleurenmonster is vrolijk

Het kleurenmonster memory spel

De kaartjes voor het memory spel

Om zelf te kleuren